Benvinguts a Fossolàndia

Si esteu llegint això és que teniu massa temps lliure... així que ja no tens excusa per no deixar un comentari!!

dimecres, 4 de març del 2009

avui va d'hòsties (ii)

Arrel del post que vaig penjar fa unes setmanes, voldria continuar l'homenatge al cinema d'hòsties, i començaré pels intèrprets tius que (moltes vegades sense fer servir dobles) es partien la cara per entretenir-nos... Poseu-vos en peu, que aquests homes són uns herois!

Anava a fer-ho a mode de top-ten, però no acabava de veure-ho clar i he decidit fer un random...

Jean-Claude Van Damme
que güenno que estoy!!
Probablement l'únic bo que ha sortit de Bèlgica... A base de gimnàs i pastillacas, es va fer amb una col·lecció de cinturons negres que li va permetre deixar el cinema porno i dedicar-se al cinema d'hòsties (a que espera Hollywood per unir els dos gèneres!? el públic ho demana!!)
En resum, un tronchamozas amb totes les de la llei que a més repartia estopa de la bona... qui dels presents no ha volgut ser ell en algun moment?


Jim Kelly
que passha, brotha?

probablement no sigui gaire conegut, però el protagonista d'una peli amb un nom tan bizarro com The Black Samurai mereixia estar en aquesta llista.
Segurament debia crèixer in the getto i va haver d'aprendre arts marcials per sobreviure... el cas és que va saber aprofitar el moment en que el Black Power estava de moda i es va dedicar a repartir hòsties sense deslluir en cap moment el seu pentinat afro


"Els chinorris"(*)
ara és quan els freaks amants del cinema asiàtic m'odiaran, però jo em confeso incapaç de diferenciar els xinos, per tant, inclouré sota el nom genèric "chinorris" a tots aquells "actors" de Hong Kong o Taiwan que van creuar la xarca per guanyar-se el pà a hòsties. Es venien en diferents formats, el canijo amb mala llet i cara d'estreñío, el grandullón inexpresiu que guardava les esquenes del dolent de la peli, o el xino caxondo que sembla poca cosa però que quan et descuides t'ha fet un cristo...
el seu paper a la peli acostuma a ser sempre algo així:

pero es que nadie veia que esto era EXACTAMENTE lo que iba a pasar??


(*) Sota aquesta classificació inclourem a tipus com Jackie Chan, Jet Li, Tony Jaa i una infinitat més de tius que són tots iguals... Excepte en Bruce Lee, ell menja a part i ja ho sabeu...


Steven Seagal
que aixequi la mà qui no hagi vist tota la seva filmografia més de 3 o 4 vegades! gràcies a les reposicions de la tele, tots el coneixeu, o sigui que poc hi ha a dir.

Un altre crac que es va dedicar a col·leccionar cinturons negres, tants que ja ni ell sap quants en té... Un actor polifacètic maaaaaaaaai encasellat, un actor que ha sabut donar vida a personatges amb molta riquesa de matissos, un actor de mètode que sap transmetre emocions... res d'això descriuria a l'Steven, però una cosa és clara, és el rei de les torsions de braç i els cops de colze a les dents, i que teniu a dir contra això!


Po
dels tres, el del mig...

vaaaale no és humà, ni tant sols és real, però ell és l'únic capaç d'assolir el nivell del "guerrero del dragon" i ja nomes per això es mereix el seu lloc a la llista... i a més és un panda!!
Pels qui no hageu vist la peli, aquí us casco un vídeo (hauria volgut trobar-lo amb el doblatge d'en Florentino... però no ha pogut ser)


Bruce Lee
malgrat que les pelis de xinus mai s'entenen, les puntades i crits són un idioma internacional, i en aquest aspecte en Bruce és el més gran. Capaç de fotre-li una cara nova al gran Chuck Norris i a la vegada fer el cul aigua a tots els gafapastes amb el seu be water my friend, aquest canijo amb cara de cabrejat es mereixia una posició d'honor en aquesta llista.

me has llamao canijo?


Chuck Norris
què es pot dir que no s'hagi dit ja? Espero que em perdoni per no posar-lo a primera posició...




Bud Spencer
si señor, el mismo
me estás mirando a mi?
a aquest tipus no li parlis de cinturons negres ni septimos dans... ell en té prou amb dominar dues tècniques, l'hòstia a mano abierta i l'hòstia a mano cerrada, essent letal la combinació d'aquesta última amb un moviment descendent sobre el cap del seu contrincant (per cert, els seus rivals mai aprenien que els cops a l'estòmac no l'afecten...)
com a mostra un botó, com sempre amb en Terence Hill de compadre...

no me canso nunca de verlo!




Segur que ara vindrà algú a dir-me que m'he deixat a aquell o aquell altre... que us bombin! la llista la he fet jo i així es queda...

6 comentaris:

Anònim ha dit...

ehhhh on es John McClane????

http://www.youtube.com/watch?v=Y1Qdkmu6Oeo

Ente Extraterrestre Torralba ha dit...

Mare de Déu que gran que arriba a ser el duo Bud Spencer i Terence Hill i la seva tècnica demolidora de la "hostia de padre" amb la mà oberta i el cop de puny amb el revés de al mà jajaja és MORTAL. Hauríem de fer un cicle intensiu de visionat de pel·lícules d'aquests pavos pero YA.

T'has descuidat això: Steven Seagal i les seva habilitat interpretativa: http://geekadelphia.com/wp-content/uploads/2008/04/steven_segal_emotion_chart.jpg

I per cert el Jim Kelly també surt a Operación Dragón repartint llenya al costat del Bruce Lee, grandíssima pel·lícula que El Informal va tenir el detall de doblar: "Bruce Lee y el apretón" http://www.youtube.com/watch?v=4MCZmnppzb0

L'iCharl ha dit...

Hola hola!

en primer lloc, deixi'm dir-li amic/a Magnesium que John McClane es Diós i no admeto cap discussió al respecte. No obstant, jo em volia referir més aviat al cinema "de palos", i Die Hard jo ho tractaria com a cinema d'acció... La frontera és subtil, però no dubteu que un altre dia faré una altra recopilació/homenatge a McClane i d'altres similars (gairebé sempre amb Bruce Willis pel mig...). Peró no avancem esdeveniments!

en segon lloc, agrair a l'amic Ente les seves aportacions, sap que són sempre benvingudes! Coincideixo amb vostè que el cicle Spencer y Hill, hóstias mil hauria de ser obligatori a totes les escoles de primària i secundària d'aquest país i hauria de tenir un lloc d'honor a la Filmoteca Nacional de Catalunya (que segur que no fan més que posar pelis coñazo per als plastes de gafapastes). Recojo el guante i començaré a elaborar un recull de pelis que han de ser vistes.

ufff... ja m'estic enrotllant una altra vegada... em sembla que hauré de deixar-ho per un altre dia, que ja són hores de tornar a fer algo de feina...

A reveure!


PD: Steven Seagal mereix un post per si sol, però JA!!
(i després a Bud Spencer, Bruce Lee, i Chuck Norris, que més val no cabrejar-los)

Anònim ha dit...

uooooo un post especial dedicat al John McClane!! Sííí senyor!!!!

estaré esperant amb candeletes!!

Modgi ha dit...

Això ha estat una desfil·lada dels meus ídols de l'infantesa. M'he emocionat. Aquí hi ha més hosties juntes que a la misa del gall.

Anònim ha dit...

si anaves a posar en KungFu Panda ja podries posar-hi en Son Goku!! ell sol pot amb tota la llista