Benvinguts a Fossolàndia

Si esteu llegint això és que teniu massa temps lliure... així que ja no tens excusa per no deixar un comentari!!

divendres, 3 d’abril del 2009

"Cada vez que salgo del Carrefour me pitan los cojones"

Havia pensat donar-li un altre títol a l'assuntu però al final m'he decidit a fer servir una tergiversació del nom d'un canal de l'IRC-Hispano que a un amic meu li feia molta gràcia. Avui volia fer una iteració més del tema dels aparells raros que fan musiqueta. Aquí al Fossoblog sóc dels pocs que no sap fer la O amb un canuto en el tema musical, així que em veig forçat a PURGAR aquesta ineficiència meva amb articles com aquests.

En fin, que aquí va una petita recopilació de coses collonudes que la gent fa sonar:

Un robot cartesià d'una fresa de control numèric (tret de Hackaday):
"Basically, it’s possible to compute a combination of (distance, feedrate) along an axis that will cause the stepper motor for that axis to spin at an exact frequency corresponding to a musical note. With a little vector magic, the same can be done for (x, y, z, feedrate) to produce chords as the machine follows a 3D line through space."




Treewave: Una impressora Epson LQ500
:
Treewave és un grup de música liderat per un tal Paul Sloqum que és molt aficionat a bestieses amb electrònica (com alguns que jo em sé). La peculiaritat de la música de Treewave, a diferència de la d'altres grupets semblants és que no fan música chiptunes homenatjant per enèssima vegada la banda sonora d'algun videojoc sinó que fan música popera que sona francament bé i ho fan a base d'impressora, a base d'atari i a base del que faci falta. Us recomano sentir una demo en que sona NOMÉS la impressora perquè flipeu i si us agrada, doneu-li una ullada les cançons del seu disc que estan disponibles a la web.

Un motor de combustió interna:
Éramos pocos y parió la abuela. Quan crèiem haver vist sonar tot allò que no sona ens surt un il·luminat presentant un motor acoblat a un teclat que fa musiqueta amb no-sé-quina-història dels pistons. Tot plegat per guanyar la modestíssima suma de $10.000 en el concurs "New Musical Instruments Battle" que es va celebrar fa 4 dies a can yankie.



Un puto llapis de grafit amb un oscil·lador:
El pinta y colorea de tota la vida però animat amb sorollets estridents modulats pels traços del llapis.

Circuit Bending:
Aquest és el nom que rep el passa-temps de modificar aparells electrònics, sobretot joguines de nens petits per convertir-los en instruments musicals. Com que això és pràcticament una definició de diccionari de tot el que acabo de presentar, hom es podria preguntar si no em podria haver estalviat tanta xerrera i posat aquest paràgraf i prou. I què?

Enjoy.

4 comentaris:

L'iCharl ha dit...

2 posts en un dia! (perdó, en una nit! de divendres!!)... els vídeos tenen molt bona pinta, fan cara de ser una frikada acollonant...

faré un comentari amb més profunditat quan hagi estat capaç de analitzar i processar el seu contingut...


gracies per l'encomiable labor d'engrandir aquest el nostre fossoblog! sàpiguen que amenaço amb tornar a la càrrega postejadora després d'unes setmanes de recés...

L'iCharl ha dit...

això és massa... com dir-ho?

encara no m'he recuperat de la "música" d'impressora... tot aquest derroche de creativitat és entre brillant i demencial, però em pregunto, què impulsa a la gent a fer aquestes coses?
No contestis sisplau, molt em temo que algun dia d'aquests et veurem a tu mateix sortint al hackaday amb vés-a-saber-quin-invent...

Com sabeu vosaltres ha dit...

buff, tot això em sembla difícilment superable.

La impressora és una autèntica bogeria (i el llapis encara més), però les cançons de Treewave que es poden baixar són prou agradables de sentir.

Gran L'iCharl, veig la fresa aquesta i em vénen al cap aquelles pràctiques tan agraïdes de Fabricació després de dinar.

Per cert, els recomano a tots el grup Cabo San Roque, fan algunes frikades importants i crec que se'ls podria anar a veure algun dia.

MIG ha dit...

una altra cosa per la col·lecció

http://www.nme.com/gallery/the_world%27s_most_bizarre_musical_instruments/123996/1/1